Ovidiu Plutașu este grafician, creator de branduri, art director, antreprenor, dar nu este brutar. Deși nu are nici o legătură profesională cu panificația, pe 12 octombrie a deschis prima fabrică românească de panificație gluten free din România, la Onești. Aceasta este a doua brutărie de nișă deschisă de Ovidiu Plutașu, deoarece el administrează din 2019 și o brutărie artizanală, ce produce pâine pe bază de maia sălbatică. Dar să vedem ce spune el despre afacerile de nișă pe care le lansează în domeniul panificației.
Când și de la ce anume a apărut ideea acestui business? Exista o experiență anterioară în panificație sau o experiență medicală ce v-a ghidat în această direcție?
Am o altă societate pe care funcționează o brutărie artizanală, deschisă în 2019, cu pâine 100% naturală pe bază de maia sălbatică, astfel am ajuns să am contactul direct cu clienții și am descoperit această nevoie din ce în ce mai crescută de la un an la altul. Ca și formație sunt grafician, am absolvit Universitatea de Arte George Enescu Iași, promoția 1999 și am și Liceul de Artă Octav Bancilă. Tot din Iași. Am stat la cămin 11 ani și chiar știu să apreciez o pâine bună. După facultate am lucrat ca Art Director în București, iar în 2004 mi-am inființat agenția de branding și graphic design Ideum. Astfel am creat branduri precum Croco, Budureasca, Cramele Recaș, Olympia, Bonito, lucrând preponderent cu companii din industria alimentară, și m-am îndrăgostit de producție.
Add comment