Cu o investiție de 4,35 milioane de lei, Ovidiu Plutașu, antreprenor cu rădăcini artistice, aduce o premieră pe piața românească: Pan Free, prima fabrică de pâine fără gluten din România, în Onești, județul Bacău, care a creat 34 de locuri de muncă în primul an de funcționare.
Cât a stat la cămin la Liceul de Arte și apoi la Universitatea de Arte din Iași, Ovidiu Plutașu a învățat să aprecieze o pâine bună. După terminarea studiilor, în 1999, a lucrat ca graphic designer și art director, dar a luat contact cu lumea producției, mai ales din domeniul alimentar, prin colaborarea cu Budureasca, Tip Top Food Industry, Pambac, Croco, Cramele Recaș, Contec Tecuci și alții. „Așa m-a prins acest microb al producției și mi-am deschis prima brutărie artizanală în 2019, iar în 2024, prima fabrică de pâine fără gluten ambalată din România”, spune Ovidiu Plutașu.
Pasul către antreprenoriat și decizia de a investi nu au fost ușoare. Faptul că a crezut foarte tare în ideea de pâine fără gluten ambalată, faptul că a avut prietenii și familia alături, i-au făcut decizia mai ușoară. „Au fost trei ani grei spre foarte grei, de aceea este foarte important să crezi foarte mult în proiect, ca să ai resursele mentale să-l duci la bun sfârșit”, explică antreprenorul.
Citeste tot interviul pe Revista BIZ
Add comment