♦ Investiţia în fabrica din Oneşti (jud. Bacău) s-a ridicat la peste 4 milioane de lei ♦ În prezent, produsele PanFree se găsesc atât în magazinul online propriu, cât şi în reţeaua de magazine Carrefour.
Ovidiu Plutaşu a deschis o mică brutărie artizanală în 2019 şi pentru că tot mai mulţi oameni întrebau de pâine fără gluten, a avut ideea de a deschide o fabrică de produse fără gluten. Brandul PanFree, creat de antreprenor, a intrat în magazine anul trecut şi fabrica a fost pornită cu o investiţie totală de peste 4 milioane de lei, din care 1,4 milioane de lei din fonduri europene.
„Piaţa produselor fără gluten este una în creştere. Avansul este de 3-5% pe an, iar valoarea ajunge la puţin peste 300 de milioane de lei pe an. Ce-mi doresc este să ajung în 12 luni la o cotă de piaţă de 10%, iar în următorii trei ani să ajung la 20-25% cotă de piaţă”, a povestit Ovidiu Plutaşu în cadrul emisiunii ZF Afaceri de la Zero, un proiect susţinut de Banca Transilvania. Fabrica PanFree din Oneşti (jud. Bacău) a început să producă în urmă cu două luni şi primul parteneriat încheiat de către companie este cu Carrefour România, astfel că în prezent produsele se regăsesc în această reţea de magazine. De asemenea, produsele se găsesc şi în magazinul online al producătorului. Gama de produse a PanFree include atât pâine fără gluten, cât şi brioşe.
Add comment